Susanna Wallumrød

Med sitt store talent og kreativitet er Susanna kjent for sin egen låtskriving. I tillegg kommer hennes store utvalg av svært personlige fortolkninger av andre folks låter. Hun er en intensivt og kompromissløs utøver; holder publikum fanget med sin hypnotiserende vakre vokal.
Susanna og sine medmusikere holder konserter som virkelig er magiske.
Hun opptrer både som Susanna & Magical Orchestra / Susanna / Susanna Wallumrød / Susanna and the Brotherhood of our Lady . Hun har ofte med seg mange musikere på sine innspillinger og konserter, og disse folkene er noen av det beste på sine instrumenter. Vanskelig å plassere denne dama i en bestemt sjanger eller «bås». Susanna krysser hele tiden grenser innen de forskjellige stilarter. Hun spiller alt fra electronica, folkrock, artrock, ambient, indie….Tror nok hun kan ha lyttet til dyktige damer som Laura Nyro, Joni Mitchell, Kate Bush og Elisabeth Fraser. Men uansett dreier det seg om at hun har klart å skape sin egen «sjanger», og sitt eget musikalske univers. Susanna samarbeider også med mange dyktige norske artister, deriblant Jenny Hval, som også høster gode kritikker for sine spesielle prosjekter.

Susanna’s første album kom i 2004 , List of lights and buoys, men det er hennes 12. og siste album fra 2018, «Go dig my grave», hun turnerer med i disse dager. Her tolker hun låter av blant annet Lou Reed og Joy Division. I tillegg komposisjoner av Henry Purcell, organist og barokk komponist som levde på slutten av 1600 tallet’s England.
Det var låter fra dette albumet Susanna og sine 3 medmusikere (Giovanna Pessi på barokkharpe, Frode Haltli på accordion og Sarah-Jane Summers hardingfele) spilte på Dokkhuset i Trondheim september 2018.
Konseptet og den musikalske sti hos Susanna er for mange ganske «smal»og krevende.
På konsertene er det stille, svært stille mellom låtene, bortsett fra velfortjent applaus. Hun krever at publikum er kommet for å høre god , intens og kreativ musikk, og at det ikke er et hvilket som helst vorspiel en fredagskveld.
Hun spiller for saler med alt fra 30 til 500 tilstede, og det er i mine ører altfor få. Hun fortjener et mye større publikum, men leverer gode konserter uansett hvor mange som er på plass. Etter konsertene er det signeringer av cd og vinylskiver, der Susanna tar seg god tid å prate med sitt trofaste publikum. For har du vært på en konsert med henne, gir det garantert mersmak til flere musikalske opplevelser. Hun overrasker hele veien med innovative prosjekter med stort musikalsk innhold.

         

Kilde: sow


Publisert

i

av

Stikkord: