Web – en glemt skatt


Gruppa Web, britisk progrock i førstdivisjon, ga ut albumet I Spider i 1970, og blir ofte omtalt som «A Lost prog classic». Dette er en liten prog skatt, for mange et noe ukjent band. (musikalske referanser kan gå i retning store band som Gentle Giant, Colosseum,VdGG, Soft Machine). Side 1 starter med den episke låten «Concerto for Bedsprings» på 10 min.
Gruppa ga ut kun ett album under navnet Web, de øvrige to utgivelsene het de The Web, første utgivelse var «Fully Interlocking» fra 1968. Her er fin jazzrock med litt latino, og god vocalist i John Watson.
The Web’s andre utgivelse,«Theraposa Blondi» ble utgitt i 1970,og er en spennende mix av blues,rock,reggae fra tida før Dave Lawson ble med.
Etter at Dave Lawson kom med i bandet, skiftet de navn til kun Web, og den musikalske retningen ble noe endret. På Web’s eneste utgivelse «I Spider» er de mere prog/jazz/blues inspirert. Medlemmene var da nevnte Dave Lawson, låtskriver, og med sitt drivende orgelspill og vocal, John Eaton bass, Tom Harris sax&flute, Lennie Wright trommer og Tony Edwards gitarer. Dave Lawson kom fra gruppa Episode Six, der også Ian Gillan og Roger Clover var innom.
Etter en endringer i bandet, og med en ekstra sax spiller på plass, ble det nytt bandnavn, denne gang kalt Samurai. De ga kun ga ut et selvtitulert album, som var i samme gate som Web’s «I spider» og Samurai skiva er absolutt verdt å ha i samlinga.
Senere ble Dave Lawson og Dave Greenslade (Colosseum) musikalske visjoner slått sammen, og de ble lederne for progrock bandet Greenslade, men det er en annen historie.
Albumet «I Spider» ble utgitt på Polydor, 2383 024, UK i 1970.
Undertegnede er eier av en repress fra Akarma Records, Italia 2006.
CD utgaven fra 2008 utgitt av Esoteric Recordings har med 2 ekstra bonusspor, live fra Sverige i 1971.

         

   

Kilde: Lp cover, nettsteder, magasiner