Cross and Ross


Keith Cross, medlem av T2, og som i 1970 ga ut det glimrende album «It’ll work out in Boomland». Det ble kun dette albumet, men i 1972 overrasket Keith Cross mange, og ga ut et strålende album sammen med Peter Ross, som fikk navnet «Bored Civilians».

Dette ble et annerledes progalbum, og som herved anbefales masse….
En av albumets 9 låter er «Peace in the end»,skrevet av Sandy Denny og Trevor Lucas (Fairport Convention / Fotheringay), og som også ble utgitt som singel.
(På «Bored Civilians» har Cross og Ross hjelp av hele 14 stk, derav folk som Jimmy Hastings, Nick Lowe, Tony Carr, Dee Murray…)

Etter dette er det svært lite info å finne om Keith Cross, bortsett fra nytt artistnavn Sunburst, og kun 2 låter, «Cheese Wire» og «Dickie Bird», trolig fra perioden 1971-1973.
Om Peter Ross er det også sparsommelig med opplysninger, men hadde tidligere vært med i gruppa Hookfoot, og er med å spiller harmonica på 1 låt med Fairport Convention, på albumet «What We Did On Our Holidays».

I 2014 kom det  en japansk  CD utgivelse som inneholder 2 bonusspor, «Prophets Guiders» og «Blind Willie Johnson», begge utgitt som singler.
I 2020 kom det en  Europeisk repressing av vinylutgaven «Bored Civilians», utgitt på Record Store Day av Decca Records.

For de mer interesserte Keith Cross og T2 folk der ute, finnes det en artikkel til på denne nettsiden.