Øl


Siste nytt her er at Twilling Import A/S har avsluttet all import av øl etter 7 år. Det tok for mye av fritiden, da alle 3, Anders, Marius og Jan Olav, har jobber ved siden av.
Men, her er litt av historien rundt det lille øl-eventyret som varte noen år.

I år 2020 er at Twilling Import A/S har gjort avtale med  Dogma Brewery fra Beograd i Serbia,  Mad Scientist fra Budapest i Ungarn og Odd Island Brewing, Lindome, noen mil sør for Gøteborg, Sverige.
Tidlig i 2022 ble det gjort avtale med det spennende micro-bryggeriet Brixton Brewery i London.
En av gatene i denne bydelen, Brixton Avenue, var den første gata som fikk elektrisk lys i England.
Det skjedde i 1880. Bydelen Brixton er i tillegg kjent for å være fødested for David Bowie. Også det kjente og flotte bandet The Clash hadde røtter i denne bydelen, og med på album-klassikeren «London Calling» fra 1979 finnes låten «The Guns Of Brixton». Verdt å sjekke ut. Ølet fra Brixton er også høyst anbefalt.
Godt øl og god musikk på vinyl passer utmerket sammen.

Dogma bryggeriet ble etablert i 2016.
Dette er kvalitets øl med stilige og fargerike etiketter. Blir noe helt nytt for det trønderske publikum i første omgang.
Mange varianter finnes, og flere av disse er snart på vei inn i flere av Trondheim’s puber, barer og restauranter.
Dogma Brewery samarbeider med legendariske Flying Dog, et amerikansk håndverksbryggeri. Grunnlegger G. Stranahan var nabo og venn med«gonzojournalist» og forfatter, legendariske Hunter S Thompson, som introduserte kunstneren Ralph Steadman. Resultatet ble at han fikk designet alle de særpregede øl etikettene til Flying Dog.
For de som er så heldige å bo i Trondheim Kommune, Norge, kan mye av dette ølet bestilles på nettsiden til Twilling.no, og få det direkte levert etter avtale.
Mange av ølsortene fra nevnte bryggerier er å finne i noen dagligvarebutikker, Gulating Ølutsalg, Vinmonopolet og en del utesteder i Trondheim.

For mere info, sjekk:  
www.dogmabrewery.com  
 /  www.twilling.no   / madscientist.hu    https://oddislandbrewing.se/sortiment
https://www.brixtonbrewery.com/